Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilda Norrlandskotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Goda kotletter med viltsmak går alltid hem!

Ingredienser

Instruktioner

Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med vatten och vin och smula ner buljongtärningen. Koka upp såsen, rör den slät och späd sedan med grädden lite i sänder Tillsätt timjan och smak av såsen med salt och peppar. Koka sakta i 5-10 min tills den är lagom tjock. Koka brysselkålen enligt förpackningens anvisningar. Smaka av såsen med vinbärsgelé, crème fraiche och hälften av enbären. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem ca 3 min på var sida. Servera kotletterna med nykokt potatis, brysselkål, gelé och sås. Strö resten av enbären över vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.