Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilda norrlandskotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Förr var kotletter festmat, i dag är det härlig variationsrik vardagsmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med vatten och vin och smula ner buljongtärning.
  2. Koka upp såsen och rör ner grädden, lite i sänder. Tillsätt timjan och salta och peppra. Koka sakta 5-10 minuter tills såsen är lagom tjockt. Smaka sedan av den med gelé, créme fraiche och hälften av enbären.
  3. Koka brysselkålen. Salta och peppra kotletterna och stek dem i matfett. Servera kotletterna med nykokt potatis, brysselkål och gelé och strö det sista av enbären över såsen vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.