Spännande smaker. Men om ni inte hittar viltfärs så går det bra med lamm eller nötfärs.
Instruktioner
- Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter. Finhacka löken, fräs den i smör utan att den tar färg och låt den svalna. Blanda alla ingredienser till färsen till en jämn smet och låt smakerna mogna en stund i kylen.
- Forma till små bullar och stek dem runtom i en stekpanna ca 5 minuter.
- Potatisen: Sätt ugnen på 250 grader. Borsta och skär varje potatis i ca 6 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem i 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av. Lägg potatisen i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja, strö över rosmarin och blanda om. Stek i övre delen av ugnen ca 15 minuter. Rör om någon gång under tiden. Strö över citronskal, salt och peppar.
- Yoghurten: Blanda allla ingredienser och smaka av med peppar. Låt smakerna gärna mogna en stund innan servering.
Publicerat den
6 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar