- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Ett eget litet mumsigt vitlöksbröd som är enkelt att göra.
Instruktioner
- Köp en riktigt franska hos ditt lokala bageri. Gärna dagsgammal.
- Värm upp ungen till ca 120-140 grader.
- Blanchera soltorkade tomater eller köp färdiginlagda.
(Om du köper färdiginlagda, häll av oljan).
Mixa dom soltorkade tomaterna med rumstempurerat smör, tillsätt vitlök, svartpeppar, persilja. Kör allt i mixern till en jämn finfördelad blandning 2-3 minuter.
- Skär sedan skåror i franskan nästan hela vägen ner i brödet, med ett avstånd på ca 1-2 cm mellan varje skåra.
- Fyll sedan försiktigt varje skåra i brödet med smörblandningen.
- Lägg brödet i ett paket av aluminiumfolie.
Sätt in brödet i ugnen ca 15-30 minuter, beroende av ungskapacitet, brödets storlek.
- När brödet är färdigt ska all smörfyllning ha smält och brödet ska ha en krispig yta.
- Öppna upp paket, njut av doften och njut av brödet.
Publicerat den
20 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar