Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksbröd med soltorkade tomater.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ett eget litet mumsigt vitlöksbröd som är enkelt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köp en riktigt franska hos ditt lokala bageri. Gärna dagsgammal.
  2. Värm upp ungen till ca 120-140 grader.
  3. Blanchera soltorkade tomater eller köp färdiginlagda. (Om du köper färdiginlagda, häll av oljan). Mixa dom soltorkade tomaterna med rumstempurerat smör, tillsätt vitlök, svartpeppar, persilja. Kör allt i mixern till en jämn finfördelad blandning 2-3 minuter.
  4. Skär sedan skåror i franskan nästan hela vägen ner i brödet, med ett avstånd på ca 1-2 cm mellan varje skåra.
  5. Fyll sedan försiktigt varje skåra i brödet med smörblandningen.
  6. Lägg brödet i ett paket av aluminiumfolie. Sätt in brödet i ugnen ca 15-30 minuter, beroende av ungskapacitet, brödets storlek.
  7. När brödet är färdigt ska all smörfyllning ha smält och brödet ska ha en krispig yta.
  8. Öppna upp paket, njut av doften och njut av brödet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.