Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini med fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den användbara zucchinin fyller vi här med en blandning av fetaost och örter. Gott som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Skölj och torka zucchinifrukterna. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg de hela grönsakerna på pappret. ugnsstek dem i 40 minuter. Ta ut plåten och låt dem svalna något. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
  2. Halvera de ugnsstekta grönsakerna på längden och gröp ur fruktköttet. Lämna ½ cm kant runtom.
  3. Tärna fruktkött och fetaost. Hacka örtkryddorna fint. Blanda alltsammans med olivoljan och ströbrödet, smaksätt med salt, svartpeppar och citronsaft.
  4. Fyll zucchiniskalen med grönsaks- och ostblandningen och gratinera i 20 minuter eller tills ytan är läckert gyllenbrun. Garnera med små persiljebuketter och tunna skurna citronskivor. Servera rätten genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.