Den användbara zucchinin fyller vi här med en blandning av fetaost och örter. Gott som tillbehör.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Skölj och torka zucchinifrukterna. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg de hela grönsakerna på pappret. ugnsstek dem i 40 minuter. Ta ut plåten och låt dem svalna något. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
- Halvera de ugnsstekta grönsakerna på längden och gröp ur fruktköttet. Lämna ½ cm kant runtom.
- Tärna fruktkött och fetaost. Hacka örtkryddorna fint. Blanda alltsammans med olivoljan och ströbrödet, smaksätt med salt, svartpeppar och citronsaft.
- Fyll zucchiniskalen med grönsaks- och ostblandningen och gratinera i 20 minuter eller tills ytan är läckert gyllenbrun. Garnera med små persiljebuketter och tunna skurna citronskivor. Servera rätten genast.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar