Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkladdkaka med mint och hallon

(1 kommentar)  
Skriv ut

En av mina absoluta favoriter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårta: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna.
  2. Rör försiktigt. Kakan blir bättre ju mindre du rör i den. Se till att allt blandas, men rör inte mer än så!
  3. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
  4. Glasyr: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka chokladen. Koka upp grädde, hallon och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så att chokladen smälter.
  5. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
  6. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sooofies 15 mars 2011

    Denna kladdkakan är en av de godaste jag smakat, 5 poäng får du.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.