Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen rabarbertårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Underbart frisk och god desserttårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan fint.
  2. Vispa i ett ägg i taget med elvisp. Rör i mjöl och häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 20 minuter.
  3. Skala rabarbern och skär den i tunna bitar. Koka den mjuk med socker och citronsaft. Låt kallna.
  4. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker. Gör rent visparna, och vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda äggulevispet med rabarbermos och yoghurt. Rör i grädden och vänd till sist i äggvitorna. Häll smeten i formen.
  5. Låt stå i frysen i 5 timmar. Garnera med jordgubbar och riven choklad. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.