Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig marängtårta med choklad och jordgubbar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Blev en höjdaravslutning på min dotters studentfest! Alla tyckte den var så god! Dubbla gärna, det kommer att gå åt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor och socker till en tjock marängmassa. Hacka chokladen, vänd ner choklad och Rice Krispies. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i 125 grader 1 timme och 15 minuter. Lossa botten när den är varm. Dela den mitt itu. Blanda äggulor och socker i en kastrull. Sjud under omrörning tills den börjar tjockna (ha låg värme hela tiden så det inte bränns). Ta av från värmen och rör i matfettet klickvis. Låt kallna.
  2. Bred krämen på ena botten och lägg den andra ovanpå. Vispa grädde och bred över tårtan. Garnera med jordgubbar och riven choklad.
  3. Tips: Tårtan blir godast om den läggs ihop en halv dag före servering!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • aralia 19 juli 2008

    Jättegod! Gjorde dubbel sats och allt gick åt!

  • petranyberg 29 augusti 2008

    Den är god, men det står nog fel i receptet till fyllningen: det ska vara äggulor inte vitor (igen)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.