Instruktioner
Skär lammkorv i 1 cm breda skivor och lammstek i 1 cm breda strimlor.
Hetta upp 2 msk neutral olja i en stekpanna.
Bryn korven och lammsteken i två omgångar på hög värme i 3 minuter/omgång. Lägg i en stor gryta allteftersom det steks.
Koka ris.
Hacka lök. Hetta upp 1 msk neutral olja i stekpannan och fräs löken, pressad vitlök och tomatpuré på medelhög värme i 3 minuter. Tillsätt i grytan.
Grovhacka tomater och grovriv morötter.
Tillsätt tomaterna, morötterna, crème fraiche, 3 dl vatten, rosmarin, timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka under lock på medelvärme i 10 minuter.
Finstrimla rödkål och lägg i en skål.
Ringla över olivolja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Halvera granatäpple längs med ekvatorn och banka ur kärnorna (med en träslev) över salladen.
Servera lammgrytan med rödkålssalladen och riset.