Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmoskaka med vanilj och kanel

 
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner mjöl och bakpulver växelvis med vattnet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
  2. Blanda socker och kanel och strö det ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º ca 40 min.
  3. Pensla kakan med smält smör när den kommer ur ugnen.
  4. Koka smör och mjölk häftigt i ca 5 min. Ta grytan från värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggula under kraftig vispning. Rör i äppelmoset.
  5. Dela kakan i två bottnar medan den är ljummen. Bred på fyllningen och lägg ihop. Låt stå och dra till dagen efter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.