Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins

 
Skriv ut

Snabba att baka till den sena frukosten, eftermiddagsteet eller picknicken. Dessa delikata muffins innehåller även mycket fibrer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj muffinsformen med smält matfett.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en skål. Tillsätt socker, vallmofrön, äpple och dadlar.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk lätt i en skål. Vispa ner det smälta matfettet.
  4. Blanda ner äggsmeten i mjölblandningen. Blanda försiktigt ihop smeten med en slev.
  5. Fyll formarna med smet. Baka 15–20 min tills en provsticka visar att de är torra. Låt muffinsen svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.