Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaskarré i lergryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man kan låta köttet marinera några timmar i såsblandningen innan tillagningen i ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att lägga lergrytan i vatten minst 1/2 timme. (Du som inte har lergryta kan använda en ugnssäker form med lock.) Lägg skivorna i grytan. Vispa ihop ananassaft (ananasbitarna får vänta), soja, madeira, brun farin, crème fraîche och maizenaredning.
  2. Häll det över skivorna och ställ in formen i KALL UGN. Sätt samtidigt ugnens termostat på 175 grader. Låt grytan stå i ugnen 1-1 1/2 timme. Strax innan köttet är färdigt blandar man i ananasen skuren i bitar.
  3. Gott till är pressad potatis och kokt purjolök/broccoli.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Smulpajen 21 oktober 2008

    En god rätt som sköter sig själv i lergrytan. Jag tog mer cremé fraiché och en skvätt äpplejuice för mer sås, och lade i 2 morötter i slantar. Köttet behöver också salt och peppar. Fyra stjärnor blir det för den väldigt goda såsen! Detta kommer jag att göra fler gånger. Tack för receptet! Hälsningar Smulpajen

  • PatriciaS 20 februari 2009

    Tack än en gång för ett gott recept. Nu börjar man bli bortskämd med god mat *ler* Ska låta köttet marinera lite längre nästa gång så att det smakar lite mer, men i det stora hela.... helt suveränt Trevlig helg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.