Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas svarta bröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Superenkelt att göra och mycket mumsigt. Det här är ett bikarbonatbröd, eller soda bread som man säger i England. Det brukar ha rykande åtgång och man tänker inte ens på att det är nyttigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, lättfil och russin. Rör om ordentligt.
  2. Ta två avlånga brödformar eller en stor rund form. Olja dem på insidan och “bröa” med sesamfrön.
  3. Fördela degen i formarna och grädda i 175° i 2 timmar, långt nere i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.