Fruktigt, fräscht, lätt och luftigt.
Prova byta ut apelsinsaften mot saft från mango eller passionsfrukt.
Instruktioner
- Mjölkskiktet:
Rör maizenamjöl med 3 msk mjölk och rosenvatten till en slät massa. Hetta upp resten av mjölken med honungen i en kastrull. Tillsätt maizenan, låt koka upp under omrörning tills det tjocknar. Ta kastrullen från plattan, låt svalna något.
- Apelsinskiktet:
Rör maizenamjöl med 3 msk apelsinsaft till en slät massa. Hetta upp resten av apelsinsaften med honungen i en kastrull. Tillsätt maizenan, låt koka upp under omrörning tills det tjocknar. Ta kastrullen åt sidan, låt svalna något.
- Lägg plastfolie i sex låga portionsformar (á ca 2 dl). Fyll formarna till hälften med apelsinkrämen, fördela mjölkkrämen försiktigt ovanpå. Ställ i kylskåp att stelna.
- Smält blockchoklad i vattenbad. Doppa hälften av apelsinskalstrimlorna i chokladen, låt torka på bakpapper.
- Stjälp upp puddingar på desserttallrikar strax före servering. Garnera med chokladstrimlorna och resten av apelsinskalstrimlorna.
Publicerat den
2 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar