Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bodils kanelbullar

 
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

Mums va gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Dela sönder jästen i en bunke.
  2. 2. Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader( fingervarmt ).
  3. 3. Rör ut jästen med lite av degspadet.
  4. 4. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, ev. kardemumma och nästan allt mjöl. Spar lite till utbakningen.
  5. 5. Arbeta ihop till en smidig deg.
  6. 6. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
  7. 7. Tag upp degen på mjölat bakbord, arbeta den smidig.
  8. 8. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en stor avlång, ca ½ cm tjock kaka.
  9. 9. Bred ut hälften av fettet på varje kaka. Strö över socker och kanel. *Rulla ihop. Skär varje rulle i 24 bitar till bullar. Ställ dem i pappers formar med snittytan uppåt.
  10. 10. Jäs under bakduk till knapp dubbel storlek, ca 30 min. pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  11. 11. Grädda bullarna i 250 grader, 5-7 minuter, mitt i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.