Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con carne à la Sara

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Matig chili con carne som helst serveras med en blandad sallad, ett gott bröd och ev lite gräddfil.

Ingredienser

Instruktioner

Grovhacka lök, tomater och paprika. Finhacka vitlöken. Bryn grönsakerna i lite matfett i en stor gryta. Stek samtidigt baconet som är klippt i små bitar och tillsätt sedan baconet till grönsakerna. Slå på korssade tomater och de vita bönorna. Fräs köttfärsen och lägg över i grytan. Tillsätt ketchup, chilisås och kryddor efter smak och tycke. Tillsätt även majskornen och ev mer bönor. Låt puttra en stund så att smakerna hinner utvecklas. Smaka av med ytterligare lite salt, svartpeppar och ev lite socker. Toppa med lite finstrimlad purjolök och servera med en blandad sallad och ett gott, nygräddat bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.