Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och Chili kaka!!

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Sjukt god kaka eller ska man säga tårta Choklad och Chilifrukt är makalöst tillsammans

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält smöret i en kastrull. Ta av värmen och blanda ner chokladen, som du brutit i mindre bitar, tills den smält. 2.Dela och kärna ur chilifrukten. Finhacka den sen och blanda den med Plommonpuren. 3.Vispa socker och ägg vitt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver.Blanda chokladen och plommonpuren och vänd ned äggsmeten däri. Sikta därefter i mjölblandningen och blanda rejält. 4.Häll i en bröad och smord form, ca 24 cm med löstagbara kanter. Grädda 40-45 min i 175 grader, mitt i ugnen. Låt svalna 5.Dela och kärna ur och strimla chilifrukterna. Blanda socker och vatten och låt puttra på spisen tills att det blivit gyllenbrunt. Vänd runt chilistrimlorna i caramelen. Tag sen upp strimlorna och låt dem svalna på bakplåtspapper. 6.Blanda Glasyringredienserna och bred över den svala kakan och garnera med chilifrukten. 7.NJUT

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.