En av mina absoluta favoriter.
Instruktioner
- Tårta:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna.
- Rör försiktigt. Kakan blir bättre ju mindre du rör i den. Se till att allt blandas, men rör inte mer än så!
- Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
- Glasyr:
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka chokladen. Koka upp grädde, hallon och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så att chokladen smälter.
- Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
- Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär
Publicerat den
18 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna kladdkakan är en av de godaste jag smakat, 5 poäng får du.