Säger bara, Herregud vad goda. Man vill bara äta och äta...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en 23 cm stor, låg, fyrkantig kakform och lägg bakpapper över botten. Blanda smör, mjöl och socker i en matberedare och kör tills degen blir som en smuldeg ungefär. Tryck ner degen i formen och jämna till ytan. Grädda kakan tills den får färg, ca 20-25 minuter.
- Under tiden som kakan gräddas gör du kolan. Lägg smöret i en kastrull, häll i socker, baksirap och den sötade kondenserade mjölken. Värm allt på låg värme tills sockret smält. Koka upp och sjud i 6-8 minuter under konstant omrörning, tills kolan blivit mycket tjock. Ta ur kakan ur ugnen, häll kolasmeten över och ställ kallt tills kolan stelnat.
- För chokladtäcket:
Smält chokladen i en värmefast skål över en kastrull med sjudande vatten. Lyft bort skålen och låt chokladen svalna lite. Bred därefter ut chokladen över kolan. Ställ in formen i kylen och låt chokladtäcket stelna lite innan du skär upp kakan i små bitar.
Publicerat den
2 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Grymt god även ett par dagar efteråt! Kan bara hålla med om att man bara vill äta och äta och äta ...