Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citruskyckling med gult ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kryddig kycklingrätt som lätt blir en favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och finstrimla purjolöken. Lägg den i botten på en ugnsform. Blanda alla kryddor, salt och citronskal. Lägg kycklinglårfiléerna upp och ner på purjolöken.
  3. Strö över halva mängden kryddor. Vänd kycklingen, strö över resten av kryddorna. Häll över apelsinsaft och iMat. Stek i ugnen till 70 grader innertemperatur i kycklingen, ca 15 minuter.
  4. Koka upp buljong, gurkmeja och ingefära. Lägg i riset och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör ner linser, paparikatärningar och grovhackad mynta i det kokta riset. Hetta upp.
  5. Sevrera kycklingen med riset och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.