- Serverar: 40 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Detta bröd är väldigt gott och ganska nyttigt.
prova å se...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i ljummet vatten i en bunke. Blanda sedan i morot, äpple, honung, olja, solroskärnor och salt. Tillsätt mjölet och tänk på att degen ska vara kladdigare än när man bakar med vetemjöl. Då blir dinkelbrödet saftigt och luftigt. Forma degen och låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
- Häll upp degen och forma den smidig. Tillsätt lite extra mjöl om den är för kladdig efter jäsningen. Forma 40 st små bullar och lägg dem på plåt i muffinsformar eller på bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med vatten och stick ner en valnöt i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter
Publicerat den
4 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar