Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd med en valnöt

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta bröd är väldigt gott och ganska nyttigt. prova å se...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i ljummet vatten i en bunke. Blanda sedan i morot, äpple, honung, olja, solroskärnor och salt. Tillsätt mjölet och tänk på att degen ska vara kladdigare än när man bakar med vetemjöl. Då blir dinkelbrödet saftigt och luftigt. Forma degen och låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
  2. Häll upp degen och forma den smidig. Tillsätt lite extra mjöl om den är för kladdig efter jäsningen. Forma 40 st små bullar och lägg dem på plåt i muffinsformar eller på bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med vatten och stick ner en valnöt i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.