- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Apelsinen sätter verkligen en fin touch på denna rätten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Färsbiffar:
Skala och finhacka lök och vitlök.
Blanda färs, lök, vitlök, apelsinskal, ägg, peppar,
potatismjöl och salt.
Låt blandningen stå ca 5 minuter.
Forma biffar och stek ca 2 minuter på varje sida i smör.
Lägg över i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
- Mos:
Skala och skär potatis, morötter och palsternacka i bitar. Koka mjuka i
lättsaltat vatten.
Häll av och tillsätt smör och mjölk. Vispa moset luftigt, gärna med elvisp.
Smaka av med salt och peppar.
- Skysås:
Blanda apelsinjuice med honung i en kastrull.
Tillsätt vatten, buljongtärning och salt. Låt koka ner till cirka hälften.
Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt sjuda ca 2
minuter.
Vispa ner smör och apelsinstrimlor precis före servering.
- Servera färsbiffarna med mos, skysås och gärna lite sallad.
Publicerat den
16 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar