En läcker mousse med smak av långfil och svarta vinbär som serveras med limesmakande vit choklad, såkallad limeganache.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kaltt vatten 5 minuter.
Vispa grädden fast, den får inte vara för lös. Värm hälften av saften i en kastrull, ta från värmen. Ta upp gelatinbladen och rör ner i den varma saften.
- Blanda långfil, vaniljsocker och resten av saften i en bunke, rör ner gelatinblandningen, blanda väl. Vänd försiktigt ner den vispade grädden till en slät blandning.
- Fördela moussen i 4 glas eller portionsformar. Täck med plastfolie, ställ kallt i minst 4 timmar.
- Limeganache:
Finhacka chokladen, koka upp grädden med limeskalet.
Ta från värmen och rör ner den hackade chokladen.
Rör om tills allt är väl blandat, låt svalna. Häll smeten i en liten bunke och täck med plastfolie, ställ i kylen ca 3 timmar.
- Ta fram ganachen och vispa den fast men inte hård. Fyll en spritspåse med ganachen och spritsa över moussen, eller klicka på den.
Garnera med svarta vinbär.
Publicerat den
30 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod enkel efterrätt. Limeganache perfekt till. Hade tänkt precis och skriva in detta recept för att dela med mig av det när jag fick se att du hade lagt in det. Gjorde denna igår och blev väldigt uppskattat. HJälsn från fd Ume-bo