Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Driva på frusen älv

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker mousse med smak av långfil och svarta vinbär som serveras med limesmakande vit choklad, såkallad limeganache.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kaltt vatten 5 minuter. Vispa grädden fast, den får inte vara för lös. Värm hälften av saften i en kastrull, ta från värmen. Ta upp gelatinbladen och rör ner i den varma saften.
  2. Blanda långfil, vaniljsocker och resten av saften i en bunke, rör ner gelatinblandningen, blanda väl. Vänd försiktigt ner den vispade grädden till en slät blandning.
  3. Fördela moussen i 4 glas eller portionsformar. Täck med plastfolie, ställ kallt i minst 4 timmar.
  4. Limeganache: Finhacka chokladen, koka upp grädden med limeskalet. Ta från värmen och rör ner den hackade chokladen. Rör om tills allt är väl blandat, låt svalna. Häll smeten i en liten bunke och täck med plastfolie, ställ i kylen ca 3 timmar.
  5. Ta fram ganachen och vispa den fast men inte hård. Fyll en spritspåse med ganachen och spritsa över moussen, eller klicka på den. Garnera med svarta vinbär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • solla43 2 april 2010

    Supergod enkel efterrätt. Limeganache perfekt till. Hade tänkt precis och skriva in detta recept för att dela med mig av det när jag fick se att du hade lagt in det. Gjorde denna igår och blev väldigt uppskattat. HJälsn från fd Ume-bo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.