Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasselité - frusen bärdessert

 
Skriv ut

Denna lilla goding är ett enkelt recept som blir underbart gott med somriga råvaror. Nu när det är hallon och björnbärstider känns den helrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Vispa äggvitor och socker. Kör mjölken och riven marsipan i en mixer. Vänds sedan samman.
  2. Fördela smeten på en plåt med bakpapper (smörj gärna bakpappret eller använd non-stick ark) ca 1cm tjockt lager. Strö över mandelflarn.
  3. Bakas vid 180 grader i 10-15min.
  4. Krämen: Rensa och tvätta frusna hallon och björnbär. Kör i mixer med grädde och florsocker till en krämig konsistens. Låt botten svalna till ljummen temperatur. Smör på krämen, rulla den, in i frysen. Skär i bitar, ca 4 cm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.