Instruktioner
Börja med yoghurttoppingen: häll upp yoghurten i ett kaffefilter och ställ kylskåpskallt att självrinna över natten.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna som mäter ca 18x28 cm.
Smält matfettet och låt svalna. Mosa den ena bananen och skiva den andra.
Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Blanda och sikta ner alla de torra ingredienserna och tillsätt därefter den mosade bananen och yoghurten. Rör försiktigt smeten slät. Vänd sist varsamt ner det ljumma matfettet.
Bre ut smeten jämnt i bakformen. Lägg på den skivade bananen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut den färdiggräddade kakan. Låt den kallna i formen.
Söta den avrunna yoghurten med florsockret. Bre ut krämen jämnt över den kalla kakan. Skär upp i bitar och garnera eventuellt med bananskivor.