Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktig kaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftig banankaka med vaniljtopping. 3x1 sats till stor långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med yoghurttoppingen: häll upp yoghurten i ett kaffefilter och ställ kylskåpskallt att självrinna över natten. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna som mäter ca 18x28 cm. Smält matfettet och låt svalna. Mosa den ena bananen och skiva den andra. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Blanda och sikta ner alla de torra ingredienserna och tillsätt därefter den mosade bananen och yoghurten. Rör försiktigt smeten slät. Vänd sist varsamt ner det ljumma matfettet. Bre ut smeten jämnt i bakformen. Lägg på den skivade bananen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut den färdiggräddade kakan. Låt den kallna i formen. Söta den avrunna yoghurten med florsockret. Bre ut krämen jämnt över den kalla kakan. Skär upp i bitar och garnera eventuellt med bananskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.