Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen chokladcrème med limoncello och kanelkrutonger

 
Skriv ut

Den italienska likören ger en syrlig kontrast till den krämiga chokladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Limoncellogelé: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp socker och vatten, dra av från värmen. Tillsätt likören, lyft upp gelatinet och låt smälta i blandningen. Häll upp i glas, låt stelna i kylskåpet.
  2. Frusen chokladcrème: Rör ihop alla ingredienser förutom grädden. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i blandningen. Häll upp i glasen ovanpå limoncello- gelén och ställ in i frysen, ca 3–4 timmar. Servera med kanelkrutonger.
  3. Kanelkrutonger: Skär kakan i tärningar och stek i smör. Pudra över kanel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.