Den här desserten är fluffig, len och härligt frisk efter en matig middag.
Ränka inte med rester!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ingredienserna till botten i en matberedare.
Klipp ut två rundlar bakplåtspapper efter bottnarna på två formar med löstagbara kanter och lägg dem i botten på formarna.
Tryck ut kexblandningen på papperet och grädda i ugnen i 10 minuter.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Dela äggen i gulor och vitor. Tvätta citronerna, riv skalet fint och vispa det tillsammans med äggulorna, osten, sockret och vaniljsockret till en slät smet.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i ost- och äggsmeten.
- Pressa citronsaften och värm den i en kastrull, ta den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsadten. Låt svalna något och häll ner i tunn stråle i ost- och äggsmeten under omrörning.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd till sist ner i blandningen.
- Fördela i formarna och släta till ytan. Täck över och ställ i frysen minst 1 timme.
Ta ut ur frysen ca 15 minuter före servering och skär i bitar.
Toppa varje bit med färska hallon.
Publicerat den
19 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar