Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen citroncheesecake

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Den här desserten är fluffig, len och härligt frisk efter en matig middag. Ränka inte med rester!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna till botten i en matberedare. Klipp ut två rundlar bakplåtspapper efter bottnarna på två formar med löstagbara kanter och lägg dem i botten på formarna. Tryck ut kexblandningen på papperet och grädda i ugnen i 10 minuter.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Tvätta citronerna, riv skalet fint och vispa det tillsammans med äggulorna, osten, sockret och vaniljsockret till en slät smet. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i ost- och äggsmeten.
  3. Pressa citronsaften och värm den i en kastrull, ta den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsadten. Låt svalna något och häll ner i tunn stråle i ost- och äggsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd till sist ner i blandningen.
  4. Fördela i formarna och släta till ytan. Täck över och ställ i frysen minst 1 timme. Ta ut ur frysen ca 15 minuter före servering och skär i bitar. Toppa varje bit med färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.