Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen Midsommartårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mycket god och kan förberedas innan midsommarafton.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt eller smula sönder kexen.
  2. Olja in en kakform, ca 24 cm, och strö hälften av smulorna i botten.
  3. Knäck äggen och skilj vitor från gulor. Vispa äggulor med färskost, vaniljsocker och strösocker tills det blir en krämig smet.
  4. Riv skalet av apelsinen och blanda ned. Vispa vitorna vita och pösiga. Vispa sedan grädden.
  5. Blanda färskostsmeten med vitor och vispgrädde. Mosa jordgubbarna tillsammans med sirapen och Grand Marinieren eller konjaken.
  6. Häll hälften av smeten i formen och bred på jordgubbsmoset. Bred över resten av smeten och strö till sist över resten av kexsmulorna.
  7. Täck formen och frys i minst 4 timmar. Placera tårtan i kylen ett par timmar före serveringen och låt den sen stå framme en stund.
  8. Stjälp upp och dekorera med hela eller skivade jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lzma 18 juni 2010

    Frusen jordgubbstårta, påminner om frusen cheesecake men med havrekex i botten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.