Mycket god och kan förberedas innan midsommarafton.
Instruktioner
- Stöt eller smula sönder kexen.
- Olja in en kakform, ca 24 cm, och strö hälften av smulorna i botten.
- Knäck äggen och skilj vitor från gulor. Vispa äggulor med färskost, vaniljsocker och strösocker tills det blir en krämig smet.
- Riv skalet av apelsinen och blanda ned. Vispa vitorna vita och pösiga. Vispa sedan grädden.
- Blanda färskostsmeten med vitor och vispgrädde.
Mosa jordgubbarna tillsammans med sirapen och Grand Marinieren eller konjaken.
- Häll hälften av smeten i formen och bred på jordgubbsmoset. Bred över resten av smeten och strö till sist över resten av kexsmulorna.
- Täck formen och frys i minst 4 timmar. Placera tårtan i kylen ett par timmar före serveringen och låt den sen stå framme en stund.
- Stjälp upp och dekorera med hela eller skivade jordgubbar.
Publicerat den
18 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Frusen jordgubbstårta, påminner om frusen cheesecake men med havrekex i botten.