Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen yoghurtstårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Jag har inte provat denna ännu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en tårtform med löstagbar botten eller "fodra" en form med matfilm. (22cm diameter)
  2. Mixa smör och cookies mellangrovt i en snabbhack. Tryck ut drygt hälften av smeten på botten av formen. Vispa grädden, ej för hård. Blanda citrussaft och -skal med yoghurt.
  3. Vispa äggulor, vatten och florsocker till hårt skum (c:a 10 minuter).
  4. Blanda försiktig först äggsmeten med yoghurt och lyft sedan under grädden.
  5. Fyll smeten i tårtringen på keksmassan, släta till och ställ i frysen i 1/2 timme.
  6. Ta ut tårtan ur frysen och strö över resten av kexmassan.
  7. Täck över med matfilm, tryck lätt fast kextäcket och ställ tillbaka i fysen. Fryses i minst sex timmar.
  8. Ta tårtan ur formen och lägg på ett serveringsfat eller skär i portionsbitar.
  9. Serveringsips: Låt tårtan stå i kylen 15 - 20 minuter före serveringen. Färska bär, bär- och fruktpuré, mild chokladsås passar bra som tillbehör

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.