Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusna chokladsuffléer

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enklare att göra än vanliga suffléer och minst lika goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fäst dubbelvikt aluminiumfolie runt 6 portionsformar så att folien sticker upp 2 ½ cm ovanför formarnas kant.
  2. Häll choklad, pulverkaffe och vatten i en liten kastrull och hetta upp försiktigt tills chokladen smält och pulverkaffet lösts upp. Låt därefter blandningen svalna något. Häll äggulor och florsocker i en skål. Vispa tjockt och pösigt med en elvisp. Vispa sedan ner den smälta chokladblandningen. Häll grädde och Tia Maria i en separat skål och vispa till tjockt skum. Ställ åt sidan.
  3. Vispa äggvitorna i en separat skål till ett fast men inte styvt skum. Rör först i 1 msk äggvita i chokladen och sedan försiktigt ner resterande vispad äggvita samt grädden. Fördela smeten i formarna och frys i 8 timmar eller över natten. Ta försiktigt bort folien. Dekorera ev med hyvlad choklad och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.