Enklare att göra än vanliga suffléer och minst lika goda.
Instruktioner
- Fäst dubbelvikt aluminiumfolie runt 6 portionsformar så att folien sticker upp 2 ½ cm ovanför formarnas kant.
- Häll choklad, pulverkaffe och vatten i en liten kastrull och hetta upp försiktigt tills chokladen smält och pulverkaffet lösts upp. Låt därefter blandningen svalna något. Häll äggulor och florsocker i en skål. Vispa tjockt och pösigt med en elvisp. Vispa sedan ner den smälta chokladblandningen. Häll grädde och Tia Maria i en separat skål och vispa till tjockt skum. Ställ åt sidan.
- Vispa äggvitorna i en separat skål till ett fast men inte styvt skum. Rör först i 1 msk äggvita i chokladen och sedan försiktigt ner resterande vispad äggvita samt grädden. Fördela smeten i formarna och frys i 8 timmar eller över natten. Ta försiktigt bort folien. Dekorera ev med hyvlad choklad och servera genast.
Publicerat den
19 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar