Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld tonfisk i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tonfisk med en fyllning som smakar mycket. Sardellerna ger sälta, peperoncino ger hetta och pinjenötterna ger ett härligt crunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllenbruna. Passa noga så att de inte bränns vid. Hacka nötterna grovt.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt lök, vitlök, sardeller, finsmulad peperoncino och persilja. Stek alltsammans i 3-4 minuter. Häll över fyllningen i en bunke och blanda i basilikablad, brödsmulor, nötter, salt och peppar. Blanda noga.
  4. Salta och peppra tonfisken, fördela fyllningen på skivorna och vik sedan ihop dem. Fäst med en tandpetare. Smörj en ugnsform med olivolja. Lägg fisken i formen, droppa över lite olivolja och sätt sedan in den i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Vid servering, skeda över citronsaft och strö lite flingsalt på fisken. Servera med kokt ris eller potatis och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.