Tonfisk med en fyllning som smakar mycket. Sardellerna ger sälta, peperoncino ger hetta och pinjenötterna ger ett härligt crunch.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllenbruna. Passa noga så att de inte bränns vid. Hacka nötterna grovt.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt lök, vitlök, sardeller, finsmulad peperoncino och persilja. Stek alltsammans i 3-4 minuter. Häll över fyllningen i en bunke och blanda i basilikablad, brödsmulor, nötter, salt och peppar. Blanda noga.
- Salta och peppra tonfisken, fördela fyllningen på skivorna och vik sedan ihop dem. Fäst med en tandpetare. Smörj en ugnsform med olivolja. Lägg fisken i formen, droppa över lite olivolja och sätt sedan in den i ugnen i ca 10 minuter.
- Vid servering, skeda över citronsaft och strö lite flingsalt på fisken. Servera med kokt ris eller potatis och en god sallad.
Publicerat den
21 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar