Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gifflar med fyllning söt som salt

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Fick detta av svärmor i Kroatien

Ingredienser

Instruktioner

Värm upp mjölken/vattnet ,rör ut jästen i lite av detta.Häll i oljan & äggen& yoggi i resterande varma mjölk/vatten samt jästblandningen häll detta över mjölet som blandats med salt & socker.Arbeta ihop en smidig deg.Dela degen i 8 bitar.Kavla ut varje del tunt & bred på margarinet på varje "platta".Skär ut "tårtbitar" dvs trianglar. bred ut valfri fyllning. Låt gifflarna jäsa 1 timme under bakduk. Grädda i 250 grader i 10 minuter. Låt kallna på galler utan bakduk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.