Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt korvbröd

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Det är något alldeles extra med hembakt. Perfekt att ha i frysen och bara ta fram när korvgrillning står på schemat! Även laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smöret i en kastrull. Tillsätt vatten eller mjölk och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den ljumma vätskan. Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen i bunken tills den nästan börjar släppa från kanterna. Låt degen vara lite lös och kletig. Det är bättre att tillsätt mjöl vid utbakningen än att det blir för mycket mjöl från början. Låt jäsa i ca 30 minuter.
  2. Knåda degen på mjölat bakbord och arbeta den blank och smidig. Är degen för kletig tillsätt mer mjöl - men försiktigt! Ju mer mjöl desto torrare blir brödet. Arbeta degen till en lång rulle och dela i 16 bitar. Forma dem till "korvar", ca 10 cm långa, och lägg på en plåt Täck och låt jäsa i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla och garnera korvbröden och grädda i 7-9 minuter i mitten av ugnen. Förvara dem i frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.