- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Hittade detta recept i en tidning för några år sedan och det är väldigt gott
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst.
Klicka ner matfettet eller häll i oljan. Tillsätt därefter salt och mjölblandning.
Vispa degen med maskin i minst 5 minuter.
Smörj en avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter. Häll degen i formen.
Ställ brödet att jäsa i ca 35-40 minuter, övertäckt med bakduk. Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
- TIPS: Formbrödet passar utmärkt att rosta. Tänk på att bröd bakat på glutenfri mjölmix torkar fortare än vanligt bröd. Skär därför gärna upp det dagsfärska brödet i skivor som djupfryses, gärna i dagsportioner.
Publicerat den
14 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar