Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God kaka med mandel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Toppengod kaka som man kan baka och frysa och sedan ta fram när den behövs

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna hårt, blanda i socker och mandel. Bred ut till en rund kaka ca 25-30 cm i diameter på smort bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 20 - 25 min.
  2. Alla ingredienser till krämen blandas i en kastrull. Krämen sjudes under omrörning tills den tjocknar.
  3. Kan frysas var för sig för att användas senare eller lägg ihop när krämen och kakan svalnat. Vispa grädde och lägg ett ganska tunnt lager ovanpå. Garnera med mandelflarn eller riven choklad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.