De här bullarna blev årets bulle 2002 i Hemmets Veckotidning. Mycket goda!
Instruktioner
- Ungsvärme 225 grader
- Smält matfettet. Tillsätt mjölken och värm till mellan 40-50 grader.
- Blanda socker, salt och kardemumma i en degskål och häll över mjölken. Blanda torrjäst och mjöl och rör ner i degvätskan. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 5 minuter med maskin eller för hand 10 minuter för hand. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidigt. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en avlång platta.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred generöst lager på degplattorna. Pudra över rikligt med malen kanel. Rulla ihop till en rulle och skär i ca 5 cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan neråt i pappersformar. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugn ca 10 minuter
Publicerat den
29 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar