Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda bullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

De här bullarna blev årets bulle 2002 i Hemmets Veckotidning. Mycket goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ungsvärme 225 grader
  2. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och värm till mellan 40-50 grader.
  3. Blanda socker, salt och kardemumma i en degskål och häll över mjölken. Blanda torrjäst och mjöl och rör ner i degvätskan. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 5 minuter med maskin eller för hand 10 minuter för hand. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidigt. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en avlång platta.
  5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred generöst lager på degplattorna. Pudra över rikligt med malen kanel. Rulla ihop till en rulle och skär i ca 5 cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan neråt i pappersformar. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugn ca 10 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.