Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het ingefärskyckling

(7 kommentarer)  
Het ingefärskyckling Het ingefärskyckling
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här rätten är det väldigt lätt att äta för mycket av...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader,
  2. Bryn kycklingfileerna i smör och olja, salta och peppra. Lägg fileerna i en ungsfast form med bladspenaten under.
  3. Skala och klyfta schalottenlöken och bryn dom i resten av smöret i ca 3 minuter. Tillsätt hackad ingefära, vitlök och chili. Fördela blandningen över fileerna.
  4. Lös upp buljongen i vatten. Tillsätt grädde, sweetchili, chilisås, limesaft samt salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i ca 15 minuter. Strö ev över osten och gratinera i ytterligare 5 minuter eller tills rätten fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Lindanemon 18 april 2008

    Den som inte provar denna, går miste om något...

  • frucaos 25 maj 2008

    Namnam. Men nästa gång ska jag prova med vanlig gul lök - jag blir helt galen på alla dessa små schalottenlökar som ska skalas och hackas! Det kan gott hända att det blir en chili till... starkt är gott. Min dotter fick en mildare variant och satt och fäktade av förtjusning i sin barnstor - det är högsta betyg från henne! Gästen fick med sig receptet hem.

  • aser1 5 september 2008

    Kanon gott! Funkar fin fint att ta lite extra av allt - för mer sås! Gott var det till så väl ris som penne.

  • mejran 24 maj 2009

    Hej och tack! Det här receptet var riktigt smarrigt. Det kommer att ätas många gånger.

  • SDMaya 8 februari 2010

    Jätte gott :) 5 Stjärnor helt klart! Bifogar 2 bilder med :)

  • susanne62 21 februari 2010

    Ack så gott detta var bjöd detta till ett kalas alla åt med ett gott leende. MUMS MUMS

  • Skyline 15 juni 2012

    Oj Oj vad gott!!! helt klart en femma ifrån oss!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.