Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het ingefärskyckling

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här kryddstarka rätten innehåller ingefära, vitlök, lime, spansk peppar och sweet chilisås. Spansk peppar och sweet chilisås finns i olika styrkor och hittas lättast i asiatiska affärer men kan också hittas i större livsmedelsbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfiléerna i ½ msk smör och ½ msk oljan i en stekpanna. Salta och peppra och lägg fileérna i en smord ugnssäker form.
  2. Skala och klyfta scharlottenlökarna och bryn dem i resten av smöret och oljan på medelstark värme ca: 3 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök och spansk peppar, stek ytterligare någon minut. Fördela blandningen över kycklingfileérna.
  3. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen ca: 15 minuter. Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare 5 minuter tills rätten får fin färg. Servera med basmatiris eller jasminris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.