Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar med choklad

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Låt läckra jordgubbar bli höjdpunkten efter en finare måltid eller på ett dessertbord. Den tunna hinnan av vit eller mörk choklad gör dem alldeles oemotståndliga. Servera bären lätt kylda på ett vackert fat. Du kan också servera jordgubbarna som tilltugg till en lätt välkomstdrink bestående av ett fruktigt, vitt vin, eller varför inte till en väl kyld champagne. Smaken av sommar, vin och en aning choklad stannar kvar länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka blockchokladen med en kniv eller riv den på ett rivjärn, så smälter den lättare. Gör iordning en chokladsort i taget. Skölj jordgubbarna, men låt skaften sitta kvar. Låt bären torka på hushållspapper. De måste vara helt torra innan de doppas i chokladen.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad som är ca 50°C. Rör om tills chokladen smält. Håll i den övre delen på de torra bären och doppa dem till hälften i chokladen. Låt chokladen stelna.
  3. Häll den andra chokladsorten i spritsen som bör ha ett mycket litet hål i spetsen.
  4. Gör en chokladspiral på bären. Låt dem stelna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.