Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julens fruktkaka med kokosglasyr

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Hållbar fruktkaka för glöggmingel och julens goda kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinera torkad frukt i konjak. Hacka nötterna grovt.
  2. Rör samman rumsvarmt smör med socker och ägg, rör ner mjöl och bakpulver och blanda till sist ner kokos, grovhackade nötter och frukt och konjaksblandningen.
  3. Smörj och mjöla en avlång 1,5 liters bakform eller en rund bakform, ca 25 cm i diameter, och häll i smeten.
  4. Grädda i 175 graders varm ugn i 45 min – 1 timme.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Rör ihop kokosglasyren till en jämn massa och bred över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.