Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kafferutor med rom och russin

 
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Detta är inte någon kaka för dem som räknar kalorier och tänker på fettmängden! Men så otroligt mumsig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Vispa i det mjuka margarinet klickvis. Tillsätt rom essensen och rör om.
  4. Rör i russinen. Blanda vetemjöl och bakpulver väl. Rör i mjölblandning och filmjölk växelvis. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kallna helt i långpannan.
  5. Gör smörkrämen: Vispa smör och florsocker mjukt och smidigt. Lös upp kaffepulvret i 5 msk hett vatten. Tillsätt kaffet, mjölk och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills smörkrämen är smidig och klumpfri.
  6. Bred kaffesmörkrämen på den kalla kakan i jämnt lager. Låt kakan stå kallt 3-4 timmar inna du skär upp den i rutor, ca 4 x 5 cm stora.
  7. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.