Detta är inte någon kaka för dem som räknar kalorier och tänker på fettmängden! Men så otroligt mumsig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
- Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och farinsocker pösigt. Vispa i det mjuka margarinet klickvis. Tillsätt rom essensen och rör om.
- Rör i russinen. Blanda vetemjöl och bakpulver väl. Rör i mjölblandning och filmjölk växelvis. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kallna helt i långpannan.
- Gör smörkrämen: Vispa smör och florsocker mjukt och smidigt. Lös upp kaffepulvret i 5 msk hett vatten. Tillsätt kaffet, mjölk och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills smörkrämen är smidig och klumpfri.
- Bred kaffesmörkrämen på den kalla kakan i jämnt lager. Låt kakan stå kallt 3-4 timmar inna du skär upp den i rutor, ca 4 x 5 cm stora.
- Ät och njut!
Publicerat den
12 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar