Läcker kolakräm och valnötter toppar denna ljuvliga kaka.
Instruktioner
- Börja med att lägga ner burken med kondenserad mjölk i en kastrull med kokande vatten. Låt koka i 2 timmar.
Kontrollera så att inte vattnet kokar bort, fyll på då och då.
Kyl sedan burken i kallt vatten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll mjölken i en bunke och tillsätt ägg och socker. Vispa med en elvisp. Tillsätt mjöl, bakpulver och blanda. Rör ner de hackade nötterna och russinen i smeten.
- Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna.
- Blanda mjölken med den kokta kondenserade mjölken som nu förvandlats till kolakräm. Rör ner de hackade nötterna och häll kolakrämen över kakan.
Publicerat den
13 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar