Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaka med kolakräm och valnötter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Läcker kolakräm och valnötter toppar denna ljuvliga kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att lägga ner burken med kondenserad mjölk i en kastrull med kokande vatten. Låt koka i 2 timmar. Kontrollera så att inte vattnet kokar bort, fyll på då och då. Kyl sedan burken i kallt vatten
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Häll mjölken i en bunke och tillsätt ägg och socker. Vispa med en elvisp. Tillsätt mjöl, bakpulver och blanda. Rör ner de hackade nötterna och russinen i smeten.
  4. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna.
  5. Blanda mjölken med den kokta kondenserade mjölken som nu förvandlats till kolakräm. Rör ner de hackade nötterna och häll kolakrämen över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.