Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kakor med chili- och hallonsylt

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Syltkakan får ett lyft upphottad med chili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sylt:
  2. Koka finhackad chili, hallon och vatten i en kastrull i 5 minuter. Tillsätt sockret och låt sylten koka ytterligare 10 minuter.
  3. Kakor:
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Nyp ihop socker, mjöl och smör. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Rulla kulor, stora som köttbullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Gör fördjupningar med hjälp av tummen och klicka sylt i groparna. Du kan också använda en kork eller liknande för att göra fina gropar i kakorna.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.