Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Så här tycker jag den blir bäst...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort roten på kålen. Tärna ner kålen i ganska grova bitar. Koka kålen med 2-3 msk kalvfond, salt, vitpeppar och kryddpeppar. Koka till kålen är mjuk.
  3. Smaka av skyn, så den är god och lagom salt.
  4. Blanda färs, soja, grädde, fond, sirap och kryddpeppar. Rör ihop. Fortsätt med riven lök. Lägg ströbrödet i vattnet. Blanda i hop med färsen. Krydda med salt och vitpeppar. Rör ner lite av den varma kålen i färsen. Varva färs och kål i en ugnsfast form.Börja och avsluta med kål och ha två lager färs. Häll över sky från kokningen av kålen. In i ugnen ca 1 timme och 15 minuter i 200 grader (beroende på ugn).
  5. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • AnnoMundi 24 september 2008

    Jättegott! Tom min 10åring som annars ogillar kålpudding, åt och tyckte att det var mumsigt!

  • begeanka 7 oktober 2008

    Kålpudding älskar min familj, jag tycker om det i små mängder då min mage reagerar alldeles för mycket på kål.

  • Lennart_58 13 augusti 2009

    Jaa, en så´n supergod kålpudding, det kan inte bli godare, Lennart. Åhh du, 5p minsann.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.