Så här tycker jag den blir bäst...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär bort roten på kålen. Tärna ner kålen i ganska grova bitar. Koka kålen med 2-3 msk kalvfond, salt, vitpeppar och kryddpeppar. Koka till kålen är mjuk.
- Smaka av skyn, så den är god och lagom salt.
- Blanda färs, soja, grädde, fond, sirap och kryddpeppar. Rör ihop. Fortsätt med riven lök.
Lägg ströbrödet i vattnet. Blanda i hop med färsen.
Krydda med salt och vitpeppar. Rör ner lite av den varma kålen i färsen. Varva färs och kål i en ugnsfast form.Börja och avsluta med kål och ha två lager färs. Häll över sky från kokningen av kålen.
In i ugnen ca 1 timme och 15 minuter i 200 grader (beroende på ugn).
- Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! Tom min 10åring som annars ogillar kålpudding, åt och tyckte att det var mumsigt!
Kålpudding älskar min familj, jag tycker om det i små mängder då min mage reagerar alldeles för mycket på kål.
Jaa, en så´n supergod kålpudding, det kan inte bli godare, Lennart. Åhh du, 5p minsann.