Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar - mjölkfria

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa har en strykande åtgång! Jag gör dubbelsats fyllning för det blir godare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Rör ut jästen i solhavren. Tillsätt olja, salt, socker och 6 1/2 dl vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
  3. Rör samman fyllningen. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den på nytt. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop och skär varje rulle i 10 bitar till bullar.
  4. Ställ dem i pappersformar med snittytan uppåt på en plåt. Låt jäsa övertäckta i ca 20 min. Pensla.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MammaLena 9 mars 2010

    detta recept ska jag prova baka åt min yngste son så snart som möjligt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.