Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneliga kanelbullar

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Blir luftiga då jag har 2 paket jäst på en halvliter vätska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och häll på mjölken. Värm till 37 grader. Smula sönder jästen och rör ner sockret tills jästen smält. Häll på mjölk, salt och kardemumma. Tillsätt vetemjölet till lagom deg, försök ha den så lös det går. Jäs övertäckt 40 min.
  2. Gör under tiden fyllningen och rör den smidig. Dela degen i 2 delar och kavla ut till avlång kaka. Bred på fyllningen. Vik halva över och skär sen i 11 cm längder. Skär smala strängar och tvinna 2 och 2 till bullar. Lägg i pappersformar. Jag fick ut 50 bullar. Jäs i 40 min.
  3. Grädda i 225 till 250 grader i 7-8 min. Låt svalna under bakduk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.