Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärts- och röbetspannkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En färgglad, proteinrik och nyttig pannkaka som är både en fröjd för öga och gom! Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kikärts- och rödbetspannkaka: Riv potatisen, rödbetorna och morötterna fint. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Mixa sönder dem i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
  2. Blanda ihop rivna rotfrukter med kikärter, salt och peppar i en skål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Tryck ut allt jämt i stekpannan och stek gyllenbrun på båda sidor.
  3. Frästa gröna bönor: Fräs de gröna bönorna i olivoljan. De ska få fint med färg. Pressa ner vitlöksklyftan och pressa över citronsaften. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera kikärts- och rödbetspannkakan med de frästa gröna bönorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.