En färgglad, proteinrik och nyttig pannkaka som är både en fröjd för öga och gom!
Glutenfri, äggfri och laktosfri.
Instruktioner
- Kikärts- och rödbetspannkaka:
Riv potatisen, rödbetorna och morötterna fint. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Mixa sönder dem i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
- Blanda ihop rivna rotfrukter med kikärter, salt och peppar i en skål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Tryck ut allt jämt i stekpannan och stek gyllenbrun på båda sidor.
- Frästa gröna bönor:
Fräs de gröna bönorna i olivoljan. De ska få fint med färg. Pressa ner vitlöksklyftan och pressa över citronsaften. Krydda med salt och peppar.
- Servera kikärts- och rödbetspannkakan med de frästa gröna bönorna.
Publicerat den
5 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar