Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk soja

Den kinesiska sojan är en perfekt smak och färgförstärkare i matlagning. Med sin kraftfulla sälta och brunsvarta färg passar den särskilt bra att addera i såser. En brunsås får helt enkelt inte sin mustiga färg utan en liten skvätt kinesisk soja. Det är gott att hälla i några droppar kinesisk soja i köttfärssåsen. Sojan tillför även här en härlig färg till anrättningen, samtidigt som den tillför sälta och smak. Självklart gör den sig också bra i asiatiska maträtter, konstigt vore väl annars. Prova att göra en kycklingwok med kinesisk soja och allehanda grönsaker som ger färg och tuggmotstånd i rätten. Servera det hela med ris eller nudlar.


Skala morot och lök och dela i stora bitar. Bryn grönsaker och kött i en stekgryta. Tillsätt tomatpuré, soja, honung, kryddor och grädden. Låt grytan småputtra i ca 1 timme tills köttet blir rikt...

1 h
4
1

Sätt ugnen på 225°. Börja med chilipeston. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna tills de doftar. Kör skalad vitlök, pinjekärnor, chili, olja, och tomatpuré i en mixer eller med mixerstav, till...

4
1

Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg filé och marinad i tät plastpåse och knyt ihop. Marinera minst 2 timmar i kylskåp. Grilla inte alltför nära glöden. Köttet ska hinna bli färdigt utan a...

4
1

Salta spjället och grilla det över glöd ca 10 min på varje sida. Blanda en grillsås av smör och rapsolja, chilisås, soja, ingefära och sambal oelek. Vänta med honungen. Pensla spjället på båda...

4
1

Skär köttet i 1 1/2 cm tjocka skivor. Blanda det med smör-rapsolja och soja i en skål. Skär korven i 1 cm tjocka skivor. Rör ihop salsayoghurten och förbered tillbehören. Trä upp kött och korv på 4...

6 min
4
1

Skär köttet i knappt 3 cm stora tärningar. Sätt en kastrull vatten på kokning. Värm oljan i en wok. Tillsätt lök och ingefära och woka i ungefär en minut. Tillsätt köttet och stek tills det ändrar...

4
1

Skär filéerna i mindre bitar och bryn i oljan. Skala och tärna morötterna och låt fräsa med tillsammans med lök och pressad vitlök. Späd med matlagningsvin och grädde, och koka i 5 minuter. Sma...

2
1

Skär köttet i 4 tjocka skivor, ca 2 cm. Blanda soja och olja och pensla kotletterna. Salta, peppra och strö över örtkryddorna. Grilla på grill eller i grillpanna ca 2 min, vänd köttet och bred sena...

4
1

Koka upp marinaden. Lägg i revbenen och låt sjuda ca 20 minuter. Låt kallna i lagen. (Det här kan göras dagen innan.) Grillningen: Ta upp revbenen och dela i mindre bitar. Pensla dem med en grillglasy...

4
1

Sätt ugnen på 175°. Blanda samman fyllningen. Lägg kycklingen med öppningen mot dig. Lyft på skinnet från kycklingbröstet. Stick in ett trubbigt föremål, t ex ett skedskaft, mellan köttet och skinn...

2
1

Strimla köttet och lägg det i en skål. Strimla alla grönsaker och lägg dem i en annan skål. Blanda ingredienserna till såsen i en skål för sig. Hetta upp oljan i woken. Snabbstek köttet och lägg ti...

4
1

Blanda samman sirap, soja, vinäger, olja, vatten, aprikosmarmelad och senapspulver till marinaden. Pensla revbenen med marinaden och låt stå minst 1 timme i kylskåp innan de grillas. Grilla i...

4
1

Hacka löken och fräs den i smör utan att den tar färg. Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig Tillsätt soja, fond och vatten. Koka under lock, 5–10 minuter. Tillsätt rödbetor, spad och ka...

4
1

Hacka rödlök och vitlök och fräs lätt i smör. Tillsätt champinjonerna och låt det fräsa samman 5 min.Blanda i Pesto Rosso och kinesisk soja och krydda med salt och peppar. Lägg röran i botten på en e...

45 min
2-3
1

Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse. Blanda samman olja, muscovadoråsocker, soja, sambal oelek och vitlök och häll över köttet. Låt marinera i kylskåp i 1-2 timmar innan det träs upp på spett...

4
1

Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon. Bryn dem i pannan i smör, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga. Ta upp och håll varma under folie på ett fat. Vispa ur pannan med...

40 min
4
1

Ugn 175 grader. Bryn ytterfilén i lite smör i en stekpanna. Salta och lägg den på ett stort ugnssäkert fat. Blanda samman glazen och pensla köttet med det. Lägg frukten runt omkring köttet. D...

4
1

Bred ut lövbiffarna på ett skärbräde och pensla båda sidorna med soja. Lägg bönorna på köttet. Dela majskolvarna på längden och lägg på även dem. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Blir det för m...

2
1

Gör såsen först. Fräs lök och vitlök med kryddorna lätt i 1 msk margarin utan att det får färg. Tillsätt vin, vatten, viltfond med kantarell, mesost och soja och låt det koka ihop tills ca 2 ½ dl åter...

4
1

Blanda ihop färsen med de andra ingredienserna och forma smeten till en avlång limpa. Lägg den på ett smort ugnssäkert fat och stek i 175 grader ca 60 minuter. Pensla mot slutet med den sky som bildat...

4-5
1

Stek oxfilén i smör-&rapsolja i mycket het panna ca 1 min per sida. Tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min. Lägg kött och sås i en ugnssäker form. Sätt ugnen...

4
1

Blanda samtliga ingredienser till buljongen i en stor gryta och låt det koka ihop ca 30 minuter. Lägg ner kycklingfiléerna i buljongen och låt dem sakta sjuda 12-15 min tills köttet är genomtillaga...

6
1

Stek upp skinksteken i stekpannan med en klick smör. Låt det få lite färg. Skär bacon i mindre bitar. Skala och hacka löken. Lägg över köttet i en stekgryta. Stek baconet i stekpannan och löken. Lä...

40 min
5
1

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Putsa filén och lägg den i en plastpåse tillsammans med marinaden. Låt ligga i kylskåpet ca 2 timmar. Skala och skiva rotsakerna. Häll lite olja i en br...

2 h 50 min
2-3
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.