Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig kyckling

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Har översatt från engelskan och självklart provat receptet MED modifiering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök, tomater, ingefära och vitlök. Halvera chilin, den kan uteslutas om man vill.
  2. Blanda i en stor skål hälften av gurkmejan, chilipulver, koriander, garamasala och rismjöl. Häll i limejuicen och blanda. Blanda ner kycklingen i marinaden och låt det stå i 20 minuter.
  3. Fritera kycklingen så den blir gyllenfärgad. Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs lök, grön chili, ingefära, vitlök och kokosflingorna tills löken blir rosa. Tillsätt tomaten, gurkmejan, currybladen och kycklingen. Rör om väl och häll över lite vatten och låt koka ihop.
  4. Serveras till en sallad eller med indiskt bröd så som nam, puripuri eller paratas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.