Ännu ett ljuvligt valnötsbröd. Variera genom att byta ut valnötterna mot hasselnötter.
Instruktioner
- Fingervärm mjölken, 37 grader.
- Lös jästen med mjölken och tillsätt därefter övriga ingredienser, utom valnötterna.
- Arbeta till en elastisk deg. Tillsätt valnötterna mot slutet av beredningen.
- Jäs i en bunke övertäckt med plast i ca 1 timme.
- Dela degen i två delar och forma till två bröd.
Doppa bröden i mjöl.
Lägg på plåt och jäs i ytterligare 45 minuter.
Skär snitt i bröden precis innan de sätts in i ugnen.
- Sätt in bröden i 220° och baka i 200° i ca 35 minuter.
- Ställ gärna en långpanna med kokande vatten i botten på ugnen och låt den stå där under tiden bröden bakas.
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar