Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantligt valnötsbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ännu ett ljuvligt valnötsbröd. Variera genom att byta ut valnötterna mot hasselnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fingervärm mjölken, 37 grader.
  2. Lös jästen med mjölken och tillsätt därefter övriga ingredienser, utom valnötterna.
  3. Arbeta till en elastisk deg. Tillsätt valnötterna mot slutet av beredningen.
  4. Jäs i en bunke övertäckt med plast i ca 1 timme.
  5. Dela degen i två delar och forma till två bröd. Doppa bröden i mjöl. Lägg på plåt och jäs i ytterligare 45 minuter. Skär snitt i bröden precis innan de sätts in i ugnen.
  6. Sätt in bröden i 220° och baka i 200° i ca 35 minuter.
  7. Ställ gärna en långpanna med kokande vatten i botten på ugnen och låt den stå där under tiden bröden bakas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.